h&t smink, divatiskola és rendezvényügynökség

A smink XX. századi története

Smink a 10-es, 20 – as, 30 –as években
Már nem tekintik a romlottság jelének a smink anyagok használatát.
A smink jellemzői:
A 10-es, 20-as, 30-as évek smink - divatjának közös vonása a vonalas szemöldök, a hófehér bőr volt. Kicsit férfias, karakteres arcokat láthatott a kor embere. A szem sminkje harsány, hivalkodó, már- már közönségesnek mondható. A száj pici volt, melyet pirosra rúzsoztak.

Smink a 40-es években
A smink jellemzői:
A szemeket finomabban festik, műszempillát és szemhéjtust használnak, és egy új dolog: a filmeken a járomcsont alatti árnyékolással formálják és karcsúsítják az arcot.

Smink a 50-es években
A smink jellemzői:
Továbbra is hódít az őzike tekintet, de egyre vastagabb és hosszabb tusvonallal egészül ki. Műszempillát is ragasztanak, akár nappalra is. Szemöldökceruzával készül a hosszan ívelt szemöldök. Nem használtak pirosítót, a sápadtra alapozott arc kiemeli a szem és a száj festését. Az ajkakat telt vörösre festették, a körmök is azonos vörösek.

Smink a 60-as években
A smink jellemzői:
Ami első pillantásra egy tágranyílt, csodálkozó szemnek látszik, az valójában egy erős tusvonal és 2-3 sor műszempilla közös „munkája".
A kozmetikai cégek fő profiljává válnak a smink – termékek. A sminket használók két irányzat közül választhatnak, az egyik természetességet adó, a másik sokféle színű a nagyon színes ruhákhoz alkalmazható festékek palettája.
Legjellemzőbb színek a kék, a lila és a zöld.

Smink a 70-es években
A smink jellemzői:
Megjelennek a selyem és opál fényű festékek, a szemhéjakra világos színek, kék, lila, zöld kerülnek, újdonság a rózsaszín arcpír, melyet nem túl visszafogottan használnak, és szintén új dolog a szájfény, még csillogóbbá téve a sminket. Estére a dekoltázsra és a karokra csillámzselét tesznek.
A hetvenes évekre jellemző smink az ún. virágsmink.

Smink a 80-as években
A smink jellemzői:
A smink színei követni kezdik az évszakokat, a szemhéjak színei a barnától az ibolyaszínig terjednek, színesek a szempillák is. Sötétednek a rúzsok is: skarlátvörös, barna, csokoládé.

Smink a 90-es években
A smink jellemzői:
A visszafogottság, a minimalizmus jellemzi ezt a korszakot. A „no make-up", vagyis tökéleteset festeni úgy, hogy láthatatlan legyen. Ez a natúr smink, a színezett szájfény korszaka. Nem kell vastag festékréteg a kozmetika fejlettsége miatt, nagyon jók az alapkrémek, hidratálás, ránctalanítás, hámlasztás, szinte minden problémára megoldást kínálnak. Előtérbe kerülnek az egzotikus testdíszítések: a tetoválás, a piercing, a hennás etno festések.
Kifejlesztik a tartós smink technikáját, a kettő, illetve három az egyben termékek széles skáláját, hogy kevesebb idő ráfordításával érhessék el a tökéletes külsőt.

A smink napjainkban

Napjainkban valamilyen formában az itt bemutatott összes sminkelési technikát használjuk, alkalmazzuk, gondoljunk csak a testfestőkre, a gyermek arcfestőkre, vagy a kreatív sminkesekre.
A különféle smink anyagok és eszközök fejlődésével igen látványos arckikészítések készíthetőek. A fantázia és kreativitás segítségével pedig lélegzetelállító kreációkban gyönyörködhetünk.

sminktanfolyam-smink-sminktanfolyam-smink-sminktamfolyam-smink sminktanfolyam-smink-sminktanfolyam-smink-sminktanfolyam-smink